Vores vinhuse

Se introduktionen til vore vinhuse nedenfor

VORES VINE OG VINHUSE

Tyske vine har sine klassikere (Riesling, Silvaner og Spätburgunder) og sine udfordere (Sauvignon Blanc og en række krydsninger fx Müller-Thurgau, Kerner, Dornfelder og Trollinger), men ens for alle er deres ganske typiske tyske format. Dvs. “evnen” til at smage tysk og fx for klassiskerne viser en særlig tyske stil (mineralitet og stram frugt kombineret med Cool Climate karakteristikas).

Formatet er løbende blevet anerkendt og der tales nu om en reel vinrevolution, som tilskrives de yngre tyskevinbønders ambition om at udnytte potentialet til det yderste og cementere tysk vinproduktions genkomst på verdensscenen. Det Tyske Institut (Deutsches Weininstitut) i Mainz har spillet en kolossal rolle i at bringe enderne sammen og med initiativer som “Generation Riesling” har man forsøgt at skabe en platform for yderligere samarbejde og markedsføring af tyske vine.

Tysk vinproduktion er idag kendetegenet ved af en tiltagende dynamik. Denne dynamik kan særligt tilskrives en række tyske vinmagere, der i 80’erne fik øjenene op for potentialet i deres produktion og det faktum, at det langfra var fuldt udnyttet. Desuden groede der i 80’erne også en interesse frem blandt tyskerne for finere gastronomi og et anerkendelse af, at man ikke kunne anvende alle de vine man havde i denne sammenhæng, så der var helt naturligt at revolutionere vinproduktionen.

WineFLY’s vine er et “udtræk” af ovenstående tiltag og vores huse er alle drevet af yngre vinmagere, der til fulde har omfavnet, at tyske vin har vist en bemærkelsesværdig udvikling de sidste 20 år. Alle vinmagere bygger videre på traditioner, men ønsker at udnytte det fuldepotentiale markerne kan levere til kældermesterenes videre behandling.

WineFLY samler på tyske vinhuse med format og kant, og ikke mindst personlighed i vinene. Underskoven af talentfulde vinmagere er ekspoloderet gennem de senest 10-15 år i Tyskland og i dag er der mange, mange dygtige vinmagere og ligeså vine af høj kvalitet. Hos WineFLY er vores mission ganske simpelt at finde og præsentere tyske vine af højeste kvalitet, der giver vores kunder et indblik i, hvor fantastisk tysk vin er og hvorfor vi uden at rødme, mener det er noget af det bedste DU kan drikke

Weingut Michel fra Rhienhessen

Et godt eksempel på et vinhus, som netop rammer ovenstående definition af tysk vin og som absolut imponerer, er Weingut Michel fra Rhienhessen.

Vingården er ejet og drevet af et par dynamiske unge mennesker (Ulrich og Karen) med god hjælp fra den ældre generation af familien.

Markerne ligger i umiddelbar nærhed af gården i Wonnegau, Hessloch og Hasensprung.

Vingården bygger på resterne af et gammelt Cistercienser-munkekloster (dateret tilbage til 1100-tallet), men helt så langt tilbage gå vinproduktionen dog ikke (dog er kælderne fra 1800-tallet). Ulrich og Karen er nu 8. generation på gården. De laver en række fine arketypiske vine blandet med en moderne stil, der viser, hvad tysk vin med høje ambitioner kan levere. Druerne er de traditionelle som Riesling, Spätburgunder, Grauer Burgunder, Silvaner m.m., men huset gør det også i Cabernet Sauvignon, Merlot og Sauvignon Blanc.

Weingut Marc Josten

Historien om Josten&KLein er historien om to passionerede unge vinmagere, der efter endt uddannelse hos nogle af de største vinbrug i Tyskland (Ahr, Nahe, Pfalz, Mosel og Rheinhessen) samt i udlandet (Sonoma, USA ) i 2011 besluttede sig for at forene kræfter i at skabe et moderne vinbrug i Mittlerhein.

Med marker nær, hvor de voksede op, har de genskabt en stolt vinkultur i et område, der i gennem de seneste år ikke har nået samme anerkendelse som vinområderne længere sydpå i Tyskland.

Josten&Klein bruger primært Riesling, Spätburgunder og Sauvignon Blanc i deres vine og alle druer kommer i tre niveauer (Gutswein, Ortswein og Lagenwein) samt med og uden fad.

Første vine blev frigivet i 2011 og har fra først smagning høstet store roser og fin anerkendelse.

I 2014 er Josten&Klein valgt som Newcomer of Year (af det anerkendte tyske vin- og gourment magasin Falstaff)

I 2021 har Marc Josten overtaget vineriet og skiftet navnet til Weingut Marc Josten.

Weingut Thomas Hörner, Pfalz

Tommy Hörner overtog den fædrende vingård for få år siden og har sat sit helt eget præg på både vinproduktionen og vinenes udtryk. Fra starten har Tommy været meget optaget af både indholdet i flaskerne, men også ”indpakningen”. I dag har Tommy nok noget af det mest funky design af etiketter, kasser mm. og det passer utroligt godt sammen med hans meget fine minimalistiske stil. Hans vine kan generelt karakteriseres som elegant, mere druetypiske og rene i deres udtryk. Uden tvivl er Tommy en upcomming star og hans Horny Rose blev i 2018 valgt som en af Tysklands 20 mest funky vine (og det kun på grund af indholdet i flasken?

 

 

Weingut Auf Den Fünfzehn Morgen

Weingut Auf Den Fünfzehn Morgen er et rigtigt landbrug, der både dyrker vin og andre afgrøder (hvede, byg og kartofler), så Fam. Binzel er “rigtige” landmænd. Men fokus på de andre produkter har på ingen måde flyttet fokus fra vinen som det primære produkt og slet ikke fra Sekt, som Fam. Binzel producerer et en høj kvalitet til attraktive priser.

Fam. Binzel har siden 1992 lavet sekt i bedste kvalitet og i 2012 blev indsatsen belønnet med “Die Goldene Perle” for den bedste Riesling sekt i Rheinhessen. Så sekt det kan man….

OBS: En Morgen er et gammelt tysk flademål…

Weingut George Meier

Georg Meier er uomtvisteligt en rising star i tysk vin. Han har, de seneste år, vundet adskillige præmier for sine fantastiske Rieslingbaserde vine. Georg har de senest år taget over på familiegården og sat et markant præg på vinene. Han har en utrolig fornemmelse for vinens finesser og formår at ekstrahere markernes helt unikke facetter ind i flaskerne, så det står klart, hvor den enkelte vin er vokset.