Røde vine og Rosé

Weingut Cisterzienser Michel, Hessloch, Rheinhessen

2015 – Spätburgunder,
Trocken


DKK 80

Husets standardkvalitet, men ikke noget standard over vinen. Mere fyldig og rund end mange andre Spätburgundere, fordi Ulrich tilstræber en vis ”venlighed” over sine røde vine og fordi markerne giver meget flotte vinøse vine.

Køb nu

2015 – Spätburgunder “S”,
trocken


DKK 140

Ekstraordinær kvalitet, der laves i små mængder i udvalgte årgange. 2014 er senest årgang.

Tydeligt barriquepræg, stor dybde og koncentration. Flot vin!

Billedet er ikke “S”, men samme drue.

 

Køb nu

Weingut Josten&Klein, Remagen, Ahr/Mittelrhein

2016- Spätburgunder
vom Schiffer, Ahr


DKK 100

Frugtig og frisk Spätburgunder fra markerne i Ahr. Et rigtigt god bud på, hvordan tysk rødvin med et højt basisniveau fra en ambitiøs vinmager smager.

Køb nu

DKK 275

Marc Jostens enkeltmarksvin – det bedste af de bedste puttet på flaske. Dyr, dyrbart og dekadent – måske ikke helt så højtravende, men sikkert er det, at vinen er en fabelagtigt eksempel på topklasse Spätburgunder fra Ahr.
Vurderet til 92 pts hos Falstaff.

Køb nu

2013 – Spätburgunder,

Mayschoss, Mönchberg (Udsolgt)


2014 – Spätburgunder,
Mayschoss, Ahr, Magnum

DKK 280

Spätburgunder fra byen Mayschoss. 2’et niveau på Marc Jostens kvalitets liste. Frisk og intens vin med dybe noter af de teroir, hvor druerne har vokset. Fantastisk spændende til efteråret urter og vildt.

Køb nu

2014 – Spätburgunder,
Mayschoss, Mönchberg


DKK 285

I årgang 2014 blev Mönchberg mere feminin og elegant end i de tidligere årgange bl.a. pga det lidt kølige vejr omkring høsten. Frugtdrevet vin med kirsebærnoter og dyb varm fra ”krydderierne” og god syre.
Vurderet af Flastaff med 91 pts.

Køb nu

2015 – Spätburgunder,
Mayschoss, Mönchberg
TOP, TOP, TOPKLASSE


DKK 320

2015 var et flot vinår i Ahr-regionen og Mönchbergmarken kvitterde med sunde saftige druer. Marc Jostens enkeltmarksvin har brede skuldre og en stor krop, der bærer frugten med en fin lethed og en dyb kryddet tone.

Køb nu

2015 – Glanzstück,

Spätburgunder


DKK 180

Vinder af Meiningers Rotweinspries 2016. Sublim vin og en værdig repræsentant for tysk Spätburgunder. Elegant, men også dybe noter af røde bær. Giver andre Pinot Noir-vine kamp til stregen. Prøv en Bourgogne til samme pris og se den får baghjul.

Køb nu

Weingut Auf Der Fünfzehn Morgen, Selzen, Rheinhessen

2015 – Spätburgunder, Holzfass,

trocken


DKK 100

Frank laver små mængder Spätburgunder og med ustyrlig høj kvalitet til følge. Et lille pet-projekt, men utrolig meget kvalitet. Et absolut best buy. Små mængder i særlige gode år.

Køb nu

Weingut Georg Meier, Pfalz

 

2015 – Spätburgunder, Hainfeld,

trocken


DKK 100

 

Entry-niveau hos Georg Meier, der er en Rieslingpioner om en hals, men giver sig selv lov til at lave en smule Spätburgunder som et sideprojekt. Dejlig saftig vin med fin struktur og dybde.

Køb nu

2013 – St. Laurent, Michelsberg,

trocken


DKK 180

St. Laurent er østrigernes rødvinsdrue #1. Her kærligt taget i behandling af Georg. Voldsom ekspressive vin med dybde og frugtighed. En charmetrold med muskler. Bør prøves….

Køb nu

2012 – Spätburgunder, Barrique,

Hainfeld


DKK 150

Enkeltmarksvin med stor klasse. Tydeligt barriquepræg, der harmonerer godt med den flotte frugt. Moden vin, der smager fremragende. Dejlig ledsager til vintermad, vildt og en grillet kylling med rodfrugter. Sjældent en så moden Spätburgunder er til salg, så slå til!
Falstaff er glade: 90 pts.

Køb nu

Weingut Thomas Hörner, Hochstadt, Pfalz

2015 – Spätburgunder, Stier


DKK 100

Udsolgt, men kommer igen snarest

Køb nu

2015 – Spätburgunder, Steinbock


DKK 140

Udsolgt, men kommer igen snarest

Køb nu

 

2017 – Horny, Rosé


DKK 80

Tør tysk rosé er lidt af et særsyn, Men Horny er en af de få. Ud over en “funky” indpakning, har den friske noter af jordbær/hindbær og har en fin syre. Så en fin madvin, der kan meget mere end bare se “ud”.